Wednesday, September 26, 2012

Popiah panggang, roti puri (Indian punye kueh) and sambal pedas guring berempah curry.

Hello semua.. Hari ni nak post about my own recipe (seharusnya aherherher). Its popiah panggang uols. Selalunya orang panggang popiah kecik2. Tapi I nak jugak panggang yang beso. Biar pueh ati. Anyway.. Sememangnye moods I best sesangat tahap nak menari oppa gangnam style, so I nak share the resepi oke. Uols nak ikut or tanak takpe. Janji aku dah cakap dan tulis dalam belog. Dipersilakan menjamu mata.

Ini adalah inti kepada popiah. Caranya: Parut lobak merah dan sengkuang. Goreng bersama  daging ayam kisar dan lada sulah. Kalo nak tambah kick biar pedas sikit hiriskan bersama cili padi 2 tangkai. 

Proses menggolong. 





Inila hasilnya.
Dimasukkan ke dalam oven. 


Roti Puri dan Popiah panggang sudah siap dan sedia untuk dimakan! Roti puri next entri I akan explain how to do it ok. Entri kali ini khas untuk popiah panggang je. 

Sambal yang pedas dan sangat sesuai untuk dimakan bersama roti puri dan popiah. Ni resepi campak  je nok. Buat je kari simple sudah. Yang penting nyem sekal. 
Inilaaaaa popiah panggang I.. Tak berminyak langsung. Dulu selalu goreng. Kalau time panas tu memangla sedap tapi kalau dah sejuk.. Rasa telan minyak ke ape. Lepas ni nak try buat popiah basah. Mesti lagi sedap dari panggang. Kaaaaaan?  

Ok guys.. Harap dapat try resepi nih. Kalau ada lagi sebarang pertanyaan silalah tinggalkan komen. Jangan pula korang tanya bila shopping mall kat jalan song tu nak bukak. Tu haram aku taktau. 

Adios~!

0 kicks: