Wednesday, April 27, 2011

Thank you so much, I'm sorry goodbye

Sebelum bertemu denganmu, hidupku bahagia
Semenjak bertemu denganmu, ku makin bahagia
Semakin lama, aku s’makin, tahu tentang engkau
Sedikit kecewa, ternyata engkau tak baik

Pertama-tama semua manis yang, engkau berikan
Membuat aku merasakan, cinta sebenarnya
Semakin hari, semakin terung-kap yang sesungguhnya
Ku makin kecewa, ternyata kau penuh dusta

Maafkan ku harus pergi, ku tak suka dengan ini
Aku tak bodoh, seperti kekasihmu yang lain
Terima kasih oh Tuhan, tunjukkan siapa dia
Maaf kita putus, so thank you so much
I’m sorry good bye

Seribu cara kau membuai, ku dengan puitis
Maybe kau lupa bahwa aku, juga manusia
Yang punya mata, telinga ha-ti dan perasaan
Maaf aku pergi, dan tak ‘kan untukmu lagi

Maafkan ku harus pergi, ku tak suka dengan ini
Aku tak bodoh…

Maafkan ku harus pergi,
tak seperti kekasihmu yang lain
Terima kasih oh Tuhan, tunjukkan siapa dia
Maaf kita putus, so thank you so much
I’m sorry good bye

So thank you so much, I’m sorry good bye


EMO EMO EMO kejap. Boleh tak wahai pembaca? Dengan emo nya aku memulakan mukadimah aku yang tak seberapa ini. Ngaaaa... Kenapa aku ada perasaan ini? Miss Jac.. Sila jawab. Tampil ke depan. Kalau tak, cikgu rotan. Ha ha ha. T____T

Tak nak la aku huraikan. Aku emo sekarang ni. Sangat-sangat emo. Emo jer. Sebab lagu ni. Tak de kaitan dengan benda lain. Ha ha ha. 

Kepada kawan-kawan di luar sana. Kalau bukan jodoh, bukan lelaki masa depan, atau pun Mr Right, bersabar lah. Cari la sampai dapat. Tapi jangan la desperate sangat. Sampai laki org pun hang nak, hang balun. T___T 

Orang yang bukan jodoh, bukan lelaki masa depan atau Mr Wrong tu hanya lah dugaan dan pengalaman. Frust tu jangan la menonggeng sangat sampai bunuh diri. Sampai tak fikir mana baik, mana buruk. Ada lah hikmah disebalik kejadian yang berlaku. Kena selalu bersyukur dan redha. Baru lah hidup dirahmati. 
Nasihat ni untuk semua orang dan diri sendiri. Jangan pandai jer nak bagi ceramah tak berbayar, tapi tak praktikkan. Ha ha ha.

Karang macam ni pulak jantung korang. Aku tak tahu tau. Doktor pun tak tahu. Nak gamkan balik susah. Gam gajah tak digunakan untuk tampal balik love tu. Ha ha.



2 kicks:

Nava.K said...

I suppose life is an experience we learn and move on without making the same mistakes again.

Jacqueline Natasia Jee said...

yes, that true...falling in love, happens. but staying in love is a choice and it's work. Stage by stage.....